Ensiaputarvikkeet

Ensiapu on paras apu – Pidä työpaikan ja kodin ensiapuvarasto kunnossa

Koskaan ei tiedä, milloin eteen tulee odottamaton. Yllättäen saatat löytää itsesi tilanteessa, jossa lähimmäinen on hädässä, ja tarvittaisiin ensiaputarvikkeita. Tilanteen ei tarvitse olla edes henkeä uhkaava saati muuten kovinkaan vaarallinen. Esimerkiksi lasten kanssa työskentelevät kohtaavat päivittäin tilanteita, joissa joku loukkaa itsensä ja paikalle kaivataan paikkausaineita.

Lue lisää

Jokaisesta kodista ja jokaiselta työpaikalta pitäisi löytyä peruspaketti ensiaputarvikkeita. Tuttu ensiapupakkaus pitää säilyttää paikassa, josta sen löytää helposti. Paketissa tulisi olla sidetarpeita ja sakset siteen leikkaamiseen, ensiapuside tai kiristysside vaarallisten verenvuotojen varalta, laastareita pienempiin haavereihin ja eipä haittaisi, vaikka paketissa olisi palovammageeliä palovammojen varalta. Edistyneemmistä pakkauksista löytyy myös muita tarvikkeita kuten esimerkiksi silmänhuuhteluspray ja pelastuspeite.

Työpaikan ensiaputarvikkeisiin kannattaa panostaa

Työantajan velvollisuuksiin kuuluu taata työntekijöiden turvallisuus. Siksi jokaisella työpaikalla tulisi olla ensiaputarvikkeet helposti saatavilla. Monessa paikassa tarvikkeista pidetään huolta, ja seinällä näkee usein suuren vihreän ensiapuaseman.

Ensiapuasemaan on koottu valmiiksi peruspaketti erilaisia ensiaputarvikkeita. Paketista löytyy niin ensiapusiteitä, palovammataitoksia, palovammoihin tarkoitettuja geelejä, laastareita, haavapyyhkeitä, elvytyssuoja samoin kuin ensiapuohje, laastariautomaatin avain sekä aseman asennusohje.

Tiloissa on hyvä olla myös sammutuspeite tulipalojen varalta.

Ensiapuasema on suunniteltu palvelemaan hätätilanteissa mahdollisimman nopeasti. Tuotteet ovat helposti saatavilla, sillä ne on aseteltu asemaan tuoteryhmittäin näkyvästi. Hätätilanteessa tarvittavan tuotteen saa napattua välittömästi. Asemaa on myös helppo täydentää, jos jokin tuote on päässyt loppumaan.

Tuotteet ovat hygieenisiä, sillä ne on suojattu läpinäkyvillä kansilla. Ei siis tarvitse pelätä, että tuotteisiin olisi päässyt tulehduttavia bakteereja. Kansi suojaa ensiaputarvikkeita pölyltä ja lialta.

Varusta myös koti ja auto

Työpaikan ohella ensiaputarvikkeiden riittävyydestä pitäisi huolehtia myös kotona. Eipä haittaa vaikka pieni ensiapupakkaus löytyisi myös auton hansikaslokerosta: onnettomuuden tullen apu olisi nopeasti lähellä. Varsinkin sidetarpeita olisi aina hyvä olla saatavilla, vaikka vahinko olisi vain pieni.

Jokakodin ensiapupakkaukseen kuuluvat perustarvikkeet: pakkauksessa tulisi olla valikoima erilaisia laastareita ja siteitä. Sakset on aina hyvä olla lähellä, ja lisäksi pakkaukseen voi laittaa haavanpuhdistustarpeet. Pakkaukseen kannattaa varata eri kokoisia ja tyyppisiä siteitä, sillä osa siteistä on tarkoitettu tukisiteiksi, kun taas osa toimii parhaiten haavan sitomisessa. Lisäksi pakkauksessa olisi hyvä olla ainakin yksi hakasilla varustettu idealside.

Jos ei jaksa perehtyä asiaan ja koota ensiapupakkausta, voi kotiin ja autoon hankkia valmiiksi kootun pakkauksen. Esimerkiksi autoon sopii erinomaisesti perustarvikkeet sisältävä ensiapupakkaus. Paketissa on ensiapusiteitä, laastareita sekä haavapyyhe. Pieni pakkaus mahtuu myös auton kyytiin, ja sitä on helppo kuljettaa mukana esimerkiksi retkellä. Jos vaellusreissun laastarit unohtuivat lääkekaappiin, apu lähellä, kun pakkaus kulkee mukana auton kyydissä.

Kotiin voi hankkia astetta kattavamman valikoiman ensiaputarvikkeita. Ensiapukaappi sisältää laajan valikoiman tuotteita, jotka eivät jätä pulaan hätätilanteessa. Kaapissa on haavapyyhkeitä, laastareita, kolmioliina, ensiapu-, ideali- ja haavasiteitä, kangasteippejä, pelastuspeite, suojapakkaus, sormisuojia ja -sidoksia, sakset, palovammaside sekä erillinen ensiapupakkaus suurempiin vammoihin. Erillinen pakkaus sisältää ensiapusiteitä sekä painesiteen, kolmioliinan, sakset, suojapakkauksen sekä elvytyssuojan.

Jos kodin ensiaputarpeisto on kunnossa, apu on hyvin lähellä, kun hätä on suurin. Kunnossa oleva tarpeisto tuo mielenrauhaa, kun tietää, että hätätilanteessa tarvikkeet ovat lähellä, vaikka apu viipyisi kauan.

Näytä vähemmän

Kolmioliina kankainen 150 x 70cm 5 kpl

24,50  (Sis. Alv 30,38 )

Ensiapupakki ja laastariautomaatti

109,00  (Sis. Alv 135,16 )

Ensiapupakki kombi ja laastariautomaatti

119,00  (Sis. Alv 147,56 )

Silmähuuhdepakki

99,00  (Sis. Alv 122,76 )

Silmänhuuhtelu Kem-kit

109,00  (Sis. Alv 135,16 )
sammutinkyltti

Opastekyltti sammutin 21 x 21 cm 2-puoleinen

14,00  (Sis. Alv 17,36 )

Celox Rapid Gauze 5ft, Z-fold

75,00  (Sis. Alv 93,00 )

Mediwrap lämpöpeite

30,00  (Sis. Alv 37,20 )

SAM splint 18″ lasta

17,50  (Sis. Alv 21,70 )

SAM splint 36″ lasta

24,50  (Sis. Alv 30,38 )

SAM splint 36″ lasta

24,50  (Sis. Alv 30,38 )

SAM splint 36″ XL lasta

29,50  (Sis. Alv 36,58 )

SAM splint 4″ sormilasta

7,00  (Sis. Alv 8,68 )

SAM splint 9″ rannelasta

14,50  (Sis. Alv 17,98 )
SAM XT kiristysside

SAM XT Tourniquet musta

46,00  (Sis. Alv 57,04 )

SAM XT Tourniquet sininen

46,00  (Sis. Alv 57,04 )
SWAT-T kiristysside

SWAT-T Tourniquet musta

22,00  (Sis. Alv 27,28 )

SWAT-T Tourniquet oranssi

22,00  (Sis. Alv 27,28 )
Scroll to Top