Ensiaputarvikkeet

desinfiointipyyhe

Ensiapu on paras apu – Pidä työpaikan ja kodin ensiapuvarasto kunnossa

Koskaan ei tiedä, milloin eteen tulee odottamaton. Yllättäen saatat löytää itsesi tilanteessa, jossa lähimmäinen on hädässä, ja tarvittaisiin ensiaputarvikkeita. Tilanteen ei tarvitse olla edes henkeä uhkaava saati muuten kovinkaan vaarallinen. Esimerkiksi lasten kanssa työskentelevät kohtaavat päivittäin tilanteita, joissa joku loukkaa itsensä ja paikalle kaivataan paikkausaineita.

Lue lisää

Jokaisesta kodista ja jokaiselta työpaikalta pitäisi löytyä peruspaketti ensiaputarvikkeita. Tuttu ensiapupakkaus pitää säilyttää paikassa, josta sen löytää helposti. Paketissa tulisi olla sidetarpeita ja sakset siteen leikkaamiseen, ensiapuside tai kiristysside vaarallisten verenvuotojen varalta, laastareita pienempiin haavereihin ja eipä haittaisi, vaikka paketissa olisi palovammageeliä palovammojen varalta. Edistyneemmistä pakkauksista löytyy myös muita tarvikkeita kuten esimerkiksi silmänhuuhteluspray ja pelastuspeite.

Työpaikan ensiaputarvikkeisiin kannattaa panostaa

Työantajan velvollisuuksiin kuuluu taata työntekijöiden turvallisuus. Siksi jokaisella työpaikalla tulisi olla ensiaputarvikkeet helposti saatavilla. Monessa paikassa tarvikkeista pidetään huolta, ja seinällä näkee usein suuren vihreän ensiapuaseman.

Ensiapuasemaan on koottu valmiiksi peruspaketti erilaisia ensiaputarvikkeita. Paketista löytyy niin ensiapusiteitä, palovammataitoksia, palovammoihin tarkoitettuja geelejä, laastareita, haavapyyhkeitä, elvytyssuoja samoin kuin ensiapuohje, laastariautomaatin avain sekä aseman asennusohje.

Tiloissa on hyvä olla myös sammutuspeite tulipalojen varalta.

Ensiapuasema on suunniteltu palvelemaan hätätilanteissa mahdollisimman nopeasti. Tuotteet ovat helposti saatavilla, sillä ne on aseteltu asemaan tuoteryhmittäin näkyvästi. Hätätilanteessa tarvittavan tuotteen saa napattua välittömästi. Asemaa on myös helppo täydentää, jos jokin tuote on päässyt loppumaan.

Tuotteet ovat hygieenisiä, sillä ne on suojattu läpinäkyvillä kansilla. Ei siis tarvitse pelätä, että tuotteisiin olisi päässyt tulehduttavia bakteereja. Kansi suojaa ensiaputarvikkeita pölyltä ja lialta.

Varusta myös koti ja auto

Työpaikan ohella ensiaputarvikkeiden riittävyydestä pitäisi huolehtia myös kotona. Eipä haittaa vaikka pieni ensiapupakkaus löytyisi myös auton hansikaslokerosta: onnettomuuden tullen apu olisi nopeasti lähellä. Varsinkin sidetarpeita olisi aina hyvä olla saatavilla, vaikka vahinko olisi vain pieni.

Jokakodin ensiapupakkaukseen kuuluvat perustarvikkeet: pakkauksessa tulisi olla valikoima erilaisia laastareita ja siteitä. Sakset on aina hyvä olla lähellä, ja lisäksi pakkaukseen voi laittaa haavanpuhdistustarpeet. Pakkaukseen kannattaa varata eri kokoisia ja tyyppisiä siteitä, sillä osa siteistä on tarkoitettu tukisiteiksi, kun taas osa toimii parhaiten haavan sitomisessa. Lisäksi pakkauksessa olisi hyvä olla ainakin yksi hakasilla varustettu idealside.

Jos ei jaksa perehtyä asiaan ja koota ensiapupakkausta, voi kotiin ja autoon hankkia valmiiksi kootun pakkauksen. Esimerkiksi autoon sopii erinomaisesti perustarvikkeet sisältävä ensiapupakkaus. Paketissa on ensiapusiteitä, laastareita sekä haavapyyhe. Pieni pakkaus mahtuu myös auton kyytiin, ja sitä on helppo kuljettaa mukana esimerkiksi retkellä. Jos vaellusreissun laastarit unohtuivat lääkekaappiin, apu lähellä, kun pakkaus kulkee mukana auton kyydissä.

Kotiin voi hankkia astetta kattavamman valikoiman ensiaputarvikkeita. Ensiapukaappi sisältää laajan valikoiman tuotteita, jotka eivät jätä pulaan hätätilanteessa. Kaapissa on haavapyyhkeitä, laastareita, kolmioliina, ensiapu-, ideali- ja haavasiteitä, kangasteippejä, pelastuspeite, suojapakkaus, sormisuojia ja -sidoksia, sakset, palovammaside sekä erillinen ensiapupakkaus suurempiin vammoihin. Erillinen pakkaus sisältää ensiapusiteitä sekä painesiteen, kolmioliinan, sakset, suojapakkauksen sekä elvytyssuojan.

Jos kodin ensiaputarpeisto on kunnossa, apu on hyvin lähellä, kun hätä on suurin. Kunnossa oleva tarpeisto tuo mielenrauhaa, kun tietää, että hätätilanteessa tarvikkeet ovat lähellä, vaikka apu viipyisi kauan.

Näytä vähemmän

Elvytysalusta Res-Q-Board

Elvytysalusta Res-Q-Board

119,00  (Sis. Alv 147,56 )

IO-jalka vauva

129,00  (Sis. Alv 159,96 )

Muuntaja lämpökaapille

245,00  (Sis. Alv 303,80 )
Kyltti Kiinteistössä defibrillaattori

AED -kyltti, Kiinteistössä defibrillaattori, tarra

5,00  (Sis. Alv 6,20 )
Kyltti Kiinteistössä defibrillaattori

Defibrillaattorikyltti, kiinteistössä defibrillaattori

12,00  (Sis. Alv 14,88 )
Pocket mas filtteri

Pocket Mask venttiili / filtteri 50 kpl

85,00  (Sis. Alv 105,40 )
Sydäniskuriopaste nuoli oikealle

Sydäniskuriopaste, nuoli oikealle

7,00  (Sis. Alv 8,68 )
Sydäniskuriopaste nuoli oikealle

Sydäniskuriopaste, nuoli oikealle, tarra

3,50  (Sis. Alv 4,34 )
Opaste sydäniskuri nuoli vasen

Sydäniskuriopaste, nuoli vasemmalle

8,00  (Sis. Alv 9,92 )
Opaste sydäniskuri nuoli vasen

Sydäniskuriopaste, nuoli vasemmalle, tarra

3,50  (Sis. Alv 4,34 )
Scroll to Top