Hotellit ja ravintolat

Hotellien ja ravintoloiden tapaturman vaara on työpisteestä riippuen vähäinen tai ilmeinen. Toimistotiloissa tapaturmia sattuu harvoin mutta keittiötiloissa vaara on jo ilmeinen.

Toimistotiloissa riittävä varustus on pieni haavanhoitopiste tai pieni ensiapupakkaus.

Kerroshoitajien kärryihin sijoitetaan pieni ensiapupakkaus tai taskupakkaus ja pieni silmänhuuhtelupullo. Huoltotilaan, jossa käsitellään kemikaaleja kiinnitetään myös riittävästi silmänhuuhtelupulloja.

Keittiötiloihin Ensiapuasema Pro, jossa on mukana myös palovammatuotteita. Laastarien tulee olla elintarvikekäyttöön tarkoitettuja sinisiä laastareita. Silmänhuuhtelupullot sijoitetaan lähelle tiskikonetta ja sen pesuaineita.

Vastaanotosta on hyvä löytyä mukaan otettava ensiapupakkaus, jolla välineet saadaan nopeasti loukkaantuneen luokse mihin tahansa. Laastaria asiakkaat varmasti kysyvät usein.

Defibrillaattori löytyy jo lähes jokaisesta hotellista. Helppokäyttöinen ja neuvova defibrillaattori parantaa potilaan ennustetta elvytystilanteessa huomattavasti. Sydänpysähdys tulee usein ilman ennakkovaroitusta ja se voi tulla kenelle tahansa ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Säännöllinen ensiapukoulutus ja asianmukaisesti kylteillä merkityt ensiapuvälineet varmistavat hätätilanteiden sujuvan hoitamisen.

 

[block id=”safeaid-kontakta-oss-banner”]

Scroll to Top