Palvelualat

Palvelualojen yrityksien koko vaihtelee paljon mutta tapaturman vaara on usein vähäinen. Oikeiden ensiapuvälineiden valintaan vaikuttaa millaista toimintaa yrityksessä on. Liikenneasemilla tarvitaan usein myös ravintolan ensiapuvälineet kun taas vaatekaupassa riittää pienempi varustus.

Kiinteänä ensiapupisteenä voi olla pieni haavanhoitopiste tai ensiapupakkaus. Pieni ensiapupakkaus esim. kassalla antaa mahdollisuuden auttaa nopeasti myös asiakkaita tarvittaessa. Kampaamoihin tarvitaan silmänhuuhtelupulloja kemikaaliroiskeiden varalta ja mikäli yrityksessä käsitellään polttavia nesteitä tai välineitä tulisi palovammasiteetkin olla saatavilla.

On tärkeää merkitä ensiapuvälineiden paikka selkeästi, jotta kaikki löytävät ne hätätilanteessa nopeasti. Säännöllinen vuosittainen ensiapukoulutus varmistaa myös välineiden oikean käytön tapaturman sattuessa.

Defibrillaattorit ovat nykypäivää myös työpaikoilla. Helppokäyttöinen ja neuvova defibrillaattori parantaa elvytettävän potilaan ennustetta huomattavasti. Sydänpysähdys tapahtuu usein ilman varoitusta ja se voi tulla kenelle tahansa iästä ja sukupuolesta riippumatta.

[block id=”safeaid-kontakta-oss-banner”]

Scroll to Top